آیا داشتن ویروس پاپیلومای انسانی یا HPV روی قدرت باروری تأثیر می‌گذارد؟

آیا داشتن ویروس پاپیلومای انسانی یا HPV روی قدرت باروری تأثیر می‌گذارد؟

وجود ویروس پاپیلومای انسانی در بدن به خودی خود نباید تأثیری در توانایی شما برای باردار شدن بگذارد. اما در برخی موارد، این ویروس می‌تواند به افزایش ریسک رشد سلول‌های پیش‌سرطانی و سرطانی در دهانۀ رحم منجر شود که در نتیجه هم روی میزان باروری و هم بر توانایی شما برای حمل یک جنین تا زمان زایمان تأثیرگذار باشد. با مطالعهٔ مطلب زیر می‌توانید در این مورد بیشتر بدانید.

ویروس پاپیلومای انسانی HPV یا زگیل تناسلی چیست؟

ویروس اچ‌پی‌وی شایع‌ترین عفونتی است که از طریق ارتباط جنسی منتقل می‌شود و زنان و مردان را در سن‌های باروری مبتلا می‌کند. بیشتر از ۱۰۰ نوع یا سویه از این ویروس وجود دارد که می‌توانند علائم بسیار متفاوتی ایجاد کنند.

بیشتر سویه‌های ویروس HPV، زگیل‌هایی در ناحیۀ واژن و دهانۀ رحم ایجاد می‌کنند. اغلب این زگیل‌ها کوچک‌تر از آن هستند که دیده شوند و عموماً بی‌ضرر هستند اما چند سویه از این ویروس نگران‌کننده‌تر هستند، زیرا واقعاً می‌توانند به سلول‌های دهانۀ رحم آسیب برسانند و آنها را سرطانی کنند.

HPV یا زگیل تناسلی چگونه درمان می‌شود؟

اگر دچار ویروس پاپیلوم انسانی شدید، پزشک می‌تواند داروهایی برای درمان زگیل‌ها توصیه کند و شما می‌توانید با انجام آزمایش سالانۀ پاپ اسمیر و درمان سریع سلول‌های پیش‌سرطانی از پیشرفت عفونت و تبدیل آن به سرطان دهانۀ رحم جلوگیری کنید. همچنین تغییرات پیش‌سرطانی در دهانۀ رحم می‌تواند ملایم تا خفیف باشد. عموماً تغییرات ملایم که دیسپلازی ملایم نامیده می‌شود ضرورتاً نیازمند درمان نیستند و تنها باید تحت نظارت دقیق متخصص زنان باشند. اما اگر شما برای جلوگیری از بروز سرطان نیازمند برداشتن سلول‌های پیش‌سرطانی هستید، پزشکتان ممکن است از روش‌هایی مثل برداشتن قسمتی از دهانۀ رحم، فریز کردن و از بین بردن بافت‌های ناهنجار، برداشتن سلول‌ها با استفاده از روش الکتروسرجیکال قوسی یا روش‌های موجود دیگر استفاده کند.

این روش‌ها ممکن است باردار شدن یا حمل کودک تا زمان زایمان را برای شما دشوار کنند. برداشتن سلول‌های دهانۀ رحم گاهی اوقات در تولید مخاط رحمی تأثیر می‌گذارد. مخاط سالم و طبیعی به اسپرم کمک می‌کند که به دستگاه تولیدمثل برسد ولی بدون آن، اسپرم ممکن است در رسیدن به تخمک مشکل پیدا کند.

همچنین بسته به اینکه چه مقدار از بافت دهانهٔ رحم برداشته می‌شود، درمان انجام‌شده برای سلول‌های پیش‌سرطانی ممکن است دهانۀ رحم را ضعیف کند که به عارضه‌ای به نام نارسایی دهانهٔ رحم منجر می‌شود و این می‌تواند احتمال سقط جنین را بیشتر کند، زیرا دهانۀ رحم ممکن است در طول بارداری باز شود. به حداقل رساندن بافتی که برداشته می‌شود نیز می‌تواند اثرهای روی بارداری‌های احتمالی بعدی را کاهش دهد اما برای پزشک هم بسیار مهم است که همۀ سلول‌های ناهنجار را بردارد.

با پزشک دربارۀ نگرانی‌هایتان در مورد بارداری‌های آینده صحبت کنید و اگر لازم دیدید به پزشک دیگری هم مراجعه کنید، چون ممکن است چند روش پزشکی برای مواجهه با این مشکل وجود داشته باشد و به‌طورکلی، از آنجا که هر روز اطلاعات بیشتری دربارۀ ویروس پاپیلومای انسانی و سلول‌های پیش‌سرطانی و سرطانی رحم به دست می‌آید توصیه‌ها برای درمان این مشکل محافظه‌کارانه‌تر شده است.

یادتان باشد که اگر سلول‌های پیش‌سرطانی درمان نشوند و به سرطان دهانۀ رحم منجر شوند، این احتمال وجود دارد که شما به عمل هیستروکتومی یا همان برداشتن رحم نیاز پیدا کنید که بارداری‌های بعدی را کلاً منتفی می‌کند اما خوشبختانه، سرطان دهانۀ رحم اگر زود تشخیص داده شود بسیار درمان‌پذیر است، پس هرگز انجام تست پاپ اسمیرتان را عقب نیندازید و فراموش نکنید.

چطور از ابتلا به زگیل تناسلی پیشگیری کنیم؟

هنوز هیچ درمان قطعی‌ و کاملی برای ویروس پاپیلومای انسانی وجود ندارد اما یک واکسن HPV وجود دارد که از زنان و مردان در مقابل سویه‌هایی از ویروس که می‌توانند به سرطان منجر شوند محافظت می‌کند. تزریق سه دز این واکسن برای دختران و پسران در سن ۱۱ یا ۱۲ سالگی یا با توجه به نظر پزشک کودکتان در سن‌های بالاتر توصیه می‌شود.

باید به یاد داشته باشید که شما می‌توانید در طول آمیزش جنسی یا حتی تماس جنسی نزدیک با ناحیۀ مبتلا، ویروس پاپیلومای انسانی را به شریک جنسی‌تان منتقل کنید و اگر رابطۀ جنسی محافظت‌نشده داشته‌اید، ممکن است او هم مبتلا شده باشد، پس لازم است که هنگام نزدیکی جنسی حتماً از کاندوم‌‌های معتبر و مطمئنی استفاده کنید.

همچنین اگر در طول بارداری‌تان زگیل‌ تناسلی فعال داشته باشید، احتمال بسیار کمی نیز وجود دارد که نوزاد در حین عبور از مجرای زایمان در یک زایمان طبیعی با ویروس تماس پیدا کند و در حنجره و تارهای صوتی‌اش دچار زگیل شود. پس در صورت داشتن زگیل تناسلی لازم است پزشک شما از این موضوع اطلاع کامل داشته باشد تا در صورت نیاز، زایمان شما به صورت سزارین انجام شود.

مطلب تبخال تناسلی و بارداری را ببینید.

با دوستانتان به اشتراک بگذارید

بلاگ مرتبط