زیاد شدن شیر مادر

زیاد شدن شیر مادر

محدود یا کم بودن شیر مادر یک اتفاق نادر است و بیشتر مواقع، مشکل کمبود شیر مادران به دلیل نداشتن پشتیبانی یا نبود آگاهی دربارهٔ چگونگی شیردهی است. در واقع مادرانی که چگونگی شیردهی را بهتر بلدند و در این مورد تحقیق کرده‌اند احتمالاً در شیردهی موفق‌تر خواهند بود، پس به احتمال زیاد شیر شما هم مثل بیشتر مادران به اندازه و کافی است. ولی اگر دربارهٔ توانایی شیردهی خود نامطمئن یا نگران هستید یا شما هم به هر دلیلی به این نتیجه رسیده‌اید که شیرتان کافی نیست، لازم است با پزشکتان مشورت کنید. اما راه‌حل‌هایی برای زیاد شدن مادر وجود دارد که در این مطلب به برخی از آنها اشاره شده است.

راهکارهای زیاد شدن شیر مادر

گاهی در موارد غیرمعمول مثل یک بیماری در مادر، ممکن است میزان و مقدار شیر مادر تغییر کند اما در بیشتر موارد دیگر بدن مادران شیر کافی برای نوزادشان را تولید می‌کند. به خاطر داشته باشید که هر چه بیشتر شیردهی کنید، بدنتان شیر بیشتری تولید می‌کند. برخی از مهم‌ترین نکات برای افزایش شیر مادر شامل موارد زیر است:

  • مهم است که در حدود ۲۰ تا ۵۰ دقیقه پس از زایمان شیردهی کنید. در آن زمان، کودکتان آرام و هشیار است، به شما نگاه می‌کند و صدا و بوی شما را می‌شناسد.
  • شیردهی همچنین به رحم کمک می‌کند منقبض شود و جفت را دفع کند و در نتیجه خونریزی مادر را به حداقل برساند و در نتیجه باعث بهبود بیشتر تازه‌مادران و راحت‌تر بودن شیردهی می‌شود.
  • ۸ تا ۱۵ بار شیردهی شبانه‌روزی در طول چند هفتهٔ اول تولد به تثبیت تولید شیر و جلوگیری از احتقان سینه کمک می‌کند.
  • همچین شیردهی‌های مکرر اولیه به کودک امکان می‌دهد که وقتی هنوز سینه‌هایتان نرم و انعطاف‌پذیر هستند مکیدن سینه را یاد بگیرد و وقتی شیر اصلی وارد سینهٔ شما شد و سینه‌ها سفت‌تر شدند بتواند بهتر با آن تطبیق یابد.
  • اجازه ندهید بیشتر از ۳ ساعت بین شروع یک وعده شیردهی و وعدهٔ بعدی فاصله بیفتد تا بتوانید حداقل تعداد وعده‌های شیردهی یعنی هشت وعده در ۲۴ ساعت را داشته باشید.
  • حتی یک وعده کمتر از ۸ وعده می‌تواند تولید شیر شما را کم کند، باعث احتقان سینه شود و مانع از این شود که کودک با سرعت کافی به وزن زمان تولدش بازگردد.
  • استفاده از شیر خشک در کنار شیر مادر یا استفاده از پستانک تا قبل از هشت هفتگی کودک تولید شیر شما را کاهش خواهد داد.
  • برای تحریک تولید شیر، کودک باید با دهان کاملاً باز طوری که انگار خمیازه می‌کشد، سینه را بمکد تا سینوس‌های شیری در تمام ناحیهٔ آرئولا را که در فاصلهٔ یک سانتی‌متری پشت نوک سینه هستند، بفشارد.

مشکلات و عوارض زیاد بودن شیر مادر

مادرانی که تولید شیر بیش از حدی دارند نیز مشکلات خوشان را دارند که برخی از آنها شامل موارد زیر است:

اگر شما هم هر کدام از این مشکلات را دارید سعی کنید از یک سینه شیر بدهید و کودک را در وضعیت عمودی‌تری نگه دارید یا قبل از شیردهی کمی از شیرتان را بدوشید. همچنین مطالعه و داشتن آگاهی بیشتر باعث تبدیل شدن شیردهی به یک اتفاق روتین و کم‌دردسرتر خواهد شد. مطالب بخش شیردهی را ببینید.

با دوستانتان به اشتراک بگذارید

بلاگ مرتبط