فواید ماست با برچسبی مهم به نام پروبیوتیک

فواید ماست با برچسبی مهم به نام پروبیوتیک

انواع ماست‌ها منبع مناسبی برای دریافت کلسیم است، به خصوص ماست‌های غنی‌شده با کلسیم. اما در میان خانوادهٔ ماست‌ها، ماست‌ پروبیوتیک، ماستی غنی‌شده‌ است که فوایدی بیشتر از یک ماست معمولی دارد و یکی از سالم‌ترین گزینه‌های ماست‌ در دنیاست که ارگانیسم‌های زنده و فعالی به نام باکتری‌های خوب یا همان پروبیوتیک دارد. اما چرا این ماست مهم‌تر از یک ماست معمولی است، چه مزایایی دارد و چرا باید ماست پروبیوتیک را در وعده‌ها و رژیم غذایی خانواده‌ها جای مشخص و ثابتی داشته باشد؟ در این مطلب به پاسخ این پرسش‌ها پرداخته‌ایم.

کمک به هضم غذا

باکتری‌های خوب یا پروبیوتیک‌های موجود در این ماست به هضم غذاها کمک می‌کند. برای گرفتن نتیجهٔ بهتر از یک ماست پروبیوتیک لازم است هر روز به شکل منظم دو کاسه از این نوع ماست بخورید تا اثربخشی آن را روی سیستم گوارشی‌تان ببینید.

کمک به کاهش وزن

خوردن ماست به عنوان یک میان‌وعدهٔ مناسب می‌تواند در تناسب وزنتان به شما کمک کند. باکتری‌های خوب موجود در ماست پروبیوتیک به بهبود سوخت‌وساز بدن شما کمک می‌کند و باعث می‌شود به مدت طولانی‌تری احساس سیری داشته باشید. به علاوه، میزان بالای کلسیم موجود در ماست به سلول‌های چربی‌ بدن پیغام می‌دهد که کورتیزول کمتری آزاد کنند تا روند کاهش وزن شما آسان‌تر شود. اسیدهای آمینه‌ٔ موجود در ماست نیز به سوزاندن چربی‌ها کمک می‌کند.

تقویت سیستم ایمنی بدن

سلول‌های ایمنی بدن‌ کسانی که به مدت سه ماه و هر روز دو فنجان ماست پروبیوتیک می‌خورند، در مقایسه با کسانی که ماست نمی‌خورند بسیار بیشتر است. باکتری‌های مفید این ماست‌ها، به بدن کمک می‌کند که مواد مغذی را به درستی جذب کند و دستگاه گوارش را قوی می‌کند و تمام این عوامل سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کنند.

درمان عفونت قارچی واژن

ماست‌های پروبیوتیک سرشار از باکتری‌های‌ مفید است که به کشتن مخمر و قارچ‌های واژینال کمک می‌کند. ماست‌های پروبیوتیک کمک می‌کند تا pH محیط واژن متعادل شود و در نتیجه خطر ابتلا به عفونت‌ها کاهش یابد. پس روزی دو کاسه تا رسیدن به حس پایدار یک ویژگی سالم در رژیم غذایی‌مان! فراموش نکنیم.

کمک به سالم بودن روده‌ها

وجود پروبیوتیک‌ها در روده‌ٔ بدن ما بسیار ضروری‌اند. آنها باکتری‌های خوبی هستند که با باکتری‌های بد بدن شما مبارزه می‌کنند و سلامت دستگاه گوارش شما را تضمین می‌کنند، چون روده‌ٔ سالم به این معنی است که رودهٔ شما خالی از هر گونه باکتری مضر و غنی از پروبیوتیک‌هاست. پروبیوتیک‌ها همچنین قادرند اختلالات میکروبیوتای روده، پس از درمان آنتی‌بیوتیکی را به حداقل برسانند. همچنین باکتری مفید موجود در ماست پروبیوتیک به‌ خوبی به مخاط روده می‏‌چسبد و مقاومت زیادی در برابر صفرا و اسید معده دارد و باکتری‌های بیماری‌زای دستگاه گوارش را نیز کنترل می‏‌کند.

کاهش کلسترول

ماست پروبیوتیک می‌تواند در کاهش سطح کلسترول بسیار اثرگذار باشد. ارگانیسم‌های فعال و زنده، سنتز کلسترول در کبد را کاهش می‌دهد. به علاوه، پروبیوتیک‌ها همچنین اسیدهای صفراوی را کاهش می‌دهند که منجر به کاهش کلسترول خواهند شد.

کاهش ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی

خوردن ماست می‌تواند احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را در میان افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کاهش دهد. بر اساس مطالعات موجود، افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ که هر روز حدود ۳۰۰ گرم ماست پروبیوتیک می‌خورند، در مقایسه با کسانی که انواع دیگر ماست‌ها را مصرف می‌کنند، کاهش بیشتری را در کل سطح کلسترول و لیپوپروتئین کم‌چگالی تجربه کردند.

تسکین سندرم رودهٔ تحریک‌پذیر

اگر شما هم مشکلی به نام سندرم روده‌ٔ تحریک‌پذیر یا IBS دارید، لازم است سیستم گوارش سالمی داشته باشید. ماست پروبیوتیک برای بهبود فرایند هضم شما بسیار مفید است و به مرور می‌تواند IBS را به طور طبیعی درمان کند. برای اطلاعات بیشتر مطلب ما در مورد مزایای ماست پروبیوتیک در بهبود IBS را ببینید.

درمان یبوست و اسهال

یبوست در اثر حرکت کند روده‌ها به وجود می‌آید و ماست پروبیوتیک‌ می‌تواند حرکات روده را بهبود دهد. بنابراین می‌تواند مشکل یبوست را رفع کند. ماست پروبیوتیک همچنین می‌تواند با اسهال مبارزه کند. دلیل چنین تأثیری این است که اسهال توسط عفونت باکتریایی ایجاد می‌شود و کار اصلی پروبیوتیک‌ها کشتن انواع باکتری‌هایی است که می‌توانند باعث بروز مشکل در فرایند هضم شوند.

دریافت ویتامین‌های لازم بدن

ماست پروبیوتیک غنی از کلسیم، ویتامین K، پپتیدهای بیولوژیک و اسیدهای آمینه‌ای به نام تریپتوفان است که باعث جذب و ذخیرهٔ کلسیم و منیزیم می‌شود و در نهایت سیستم عصبی را تقویت می‌کند.

کاهش اضطراب و افسردگی

ترکیب باکتری‌های گوارشی نه تنها روی سلامت جسمانی اثر می‌گذارد، بلکه در عملکرد مغز و سلامت روانی نیز تأثیر دارد. بر اساس پژوهش‌های موجود، برخی از انواع پروبیوتیک‌ها اضطراب را کاهش می‌دهند و نوعی از بیفیدوباکتریوم، یکی از انواع پروبیوتیک‌ها، رفتارهای اضطراب‌گونه را در مبتلایان به ورم روده کاهش داده است. پژوهش‌ دیگری نیز اثر نوعی از باکتری لاکتوباسیلوس را بر میزان گابا نشان داد. گابا یکی از مهم‌ترین میانجی‌های عصبی و مهارکنندهٔ انتقال‌دهنده‌های عصبی است که در بسیاری از فرایندهای فیزیولوژیک و روان‌شناختی نقش عمده‌ای دارد. این باکتری همچنین سطح هورمون استرس‌زای کروتیکوسترون را کاهش می‌دهد و در نتیجه باعث کاهش رفتارهای ناشی از اضطراب و افسردگی می‌شود. به احتمال زیاد دیگر گونه‌های لاکتوباسیلوس هم چنین اثرهایی دارد.

با دوستانتان به اشتراک بگذارید

بلاگ مرتبط