وقتی نوزاد فقط از یک سینه‌ شیر می‌خورد، چه کار باید کرد؟

وقتی نوزاد فقط از یک سینه‌ شیر می‌خورد، چه کار باید کرد؟

اگر نوزادتان از هنگام تولدش از گرفتن یکی از سینه‌های شما امتناع می‌کند و فقط از یک سینه شیر می‌خورد، خیلی بهتر است که توسط یک پزشک اطفال معاینه شود. گاهی بیماری‌هایی مثل احتقان یک‌طرفهٔ بینی، عفونت یک گوش، فتق یک‌طرفهٔ مغبنی یا فتق بالای کشالهٔ ران، دررفتگی مهرهٔ گردن و شکستگی استخوان ترقوه در یک طرف می‌توانند از علل این اتفاق باشد. همچنین با توجه به چگونگی قرار گرفتن جنین در داخل رحم، معمولاً بعد از تولد، چند روز طول می‌کشد تا عضلات گردن شل شوند و نوزاد بتواند به راحتی گردن خود را از یک طرف به طرف دیگر بچرخاند.

هفت دلیل مهم نگرفتن هر دو سینهٔ مادر توسط نوزاد

اما کودک شیرخوار در هر سنی ممکن است به طور ناگهانی به علل گفته‌شده در بالا و دلایل زیر، از گرفتن یکی از سینه‌های مادر امتناع کند:

  1. در صورت وجود ماستیت پستان مادر، افزایش کلروسدیم شیر ممکن است باعث امتناع از گرفتن پستان شود. در این حالت باید به تغذیهٔ شیرخوار از پستان سالم دیگر ادامه دهید و معمولاً طی یک هفته مزهٔ شیر به حالت عادی برمی‌گردد.
  2. شاید شیرخوار گوش‌درد دارد و اگر به طرف گوش مبتلا در آغوشتان گرفته شود، ممکن است پستان آن طرف را نگیرد. توصیه می‌شود که یا در وضعیت زیربغلی به او شیر بدهید یا پس از شیر دادن از پستان، او را به آرامی در همان جهت به زیر پستان دیگرتان بیاورید.
  3. ممکن است نوک یکى از پستان‌ها نسبت به دیگرى فرورفته باشد، در این حالت ممکن است کودکتان پستان طبیعی‌تر را ترجیح دهد.
  4. در صورت کوچک تر بودن یکی از پستان‌ها ممکن است رفلکس جهش شیر در آن پستان نیز ضعیف‌تر باشد و نوزاد پستان مقابل را ترجیح دهد. در این صورت باید ابتدا قدری از شیر پستان کوچک را بدوشید و پس از برقراری رفلکس جهش شیر، آن پستان را به دهان کودک بگذارید.
  5. کاهش تولید شیر در یک پستان ممکن است در اثر بیشتر شیر دادن از پستان دیگر رخ دهد و باعث شود شیرخوار آن پستان را نگیرد. گاهی ممکن است تعداد مجاری شیری در یک پستان بیشتر از پستان دیگرتان باشد، برای همین شیر از آن آسان‌تر و فراوان‌تر جاری می‌شود و تمایل شیرخوار به آن بیشتر است.
  6. گاهی نیز جراحی‌های مختلف سینهٔ شما و یا صدمات دیگر احتمال دارد تولید شیر شما را در یک پستان کاهش دهد و کودک آن سینه را کمتر یگیرد یا نگیرد.
  7. در واکنش به مواد آرایشی و استفادهٔ بیشتر مادر از عطر یا اسپری در یک طرف بدن ممکن است کودک پستان آن طرف را نگیرد.

پنج راه‌حل ترغیب نوزاد برای شیر خوردن از هر دو سینهٔ مادر

برای ترغیب کودک شیرخوارتان به گرفتن پستانی که او کمتر آن را ترجیح می‌دهد، می‌توانید راهکارها و توصیه‌های زیر را امتحان کنید:

  1. ابتدا دهان شیرخوار را به پستانی که ترجیح می‌دهد بگذارید. بعد از برقراری رفلکس جهش شیر، کودک را بدون تغییر وضعیت بدنش به زیر پستان دیگرتان ببرید.
  2. ابتدا رفلکس جهش شیر را تحریک کنید و بعد از جاری شدن شیر، پستان را به دهان شیرخوار بگذارید.
  3. وضعیت‌های مختلف شیردهی را با پستانی که نمی‌گیرد امتحان کنید.
  4. در یک اتاق تاریک و درحالی‌که کودک در خواب یا خواب‌آلود است، از آن پستان به او شیر بدهید.
  5. علاوه بر ادامهٔ شیردهی، پستانی را که شیرخوار آن را کمتر می‌گیرد، مرتب بدوشید تا شیرش افزایش یابد و قطع نشود.
با دوستانتان به اشتراک بگذارید

بلاگ مرتبط