چگونه یک کودک نوپا را که نمی‌خواهد بخوابد بخوابانید؟

چگونه یک کودک نوپا را که نمی‌خواهد بخوابد بخوابانید؟

متقاعد کردن کودکان نوپای سرزنده برای رفتن به رختخواب و تمام کردن نبردهای شبانه بر سر خواب کمی سخت است.

اجازه ندهید کودکتان احساس درماندگی و کلافگی‌اش را با گریه تخلیه کند، چون این روش برای کودک سرزنده و پرشور شما جواب نمی‌دهد. هنگامی که او دچار حملات گریه می‌شود، برایش دشوار است که گریهٔ خود را متوقف کند. دلیلش این است که بدن او مثل بچه‌های دیگر هورمون سروتونین، یعنی هورمون آرام‌بخش تولید نمی‌کند. كودكان كمتر پرشور بعد از چند دقيقه گريه كردن، سروتونين توليد می‌كنند، اما کودک شما احتمالاً اين‌طور نيست.

برای این‌که او را به رختخواب ببرید، با کاهش محرک‌هایی که طی روز در معرضشان قرار دارد، شروع کنید. اطمینان حاصل کنید که او ورزش زیادی می‌کند، چون ورزش باعث افزایش میزان سروتونین در بدن می‌شود. اما فعالیت‌های خیلی انرژی‌بر را به حداقل برسانید. اگر روز خیلی شلوغی شامل برنامه‌های خرید، رفتن به باغ‌وحش و قرار بازی با دوستانش دارید، مأموریت سختی در زمان خواب شب پیش رو دارید. این همه فعالیت باعث افزایش سطح کورتیزول و دیگر هورمون‌های استرس در سیستم بدن کودک می‌شود که وقتی زمان خوابیدن می‌رسد آرام گرفتن را برایش دشوار می‌کند. تماشای تلویزیون نیز هورمون‌های استرس را در بدن او افزایش می‌دهد، بنابراین شاید بخواهید این مورد را نیز کنترل کنید.

پایین آوردن سطح فعالیت کودک را حوالی زمان شام شروع کنید. سیستم‌های صوتی، تصویری و تلویزیون را خاموش کنید، او را با آب گرم حمام دهید و چند داستان مخصوص زمان خواب شب برایش بخوانید. برنامهٔ روتین زمان خواب را قابل پیش‌بینی و نسبتاً ثابت نگه دارید و انتظار داشته باشید که حداقل یک ساعت طول بکشد تا او برای راهی شدن به سرزمین رویاها به اندازهٔ کافی خسته و آرام باشد.

در حینی که به خواب می‌رود، نزدیکش بمانید. می‌توانید از این زمان برای تا کردن لباس‌ها یا پرداخت اینترنتی صورتحساب‌ها استفاده کنید، اما در میدان دیدش بمانید. به او بفهمایند که این زمانی برای بازی یا صحبت کردن نیست، شما انتظار دارید که او بخوابد، اما در حینی که دارد می‌خوابد کنارش می‌مانید. شاید کلافه‌کننده باشد که مجبور شوید شروع وقت آزادتان پس از خوابیدن او را به تأخیر بیندازید، اما به خود یادآوری کنید که با این کار به او کمک می‌کنید احساس امنیت کند و با شما پیوند عاطفی ایجاد کند. در درازمدت، این همان چیزی است که بیش از هر چیز دیگری به کودکتان کمک می‌کند که احساسات خود را مدیریت کند و یاد بگیرد که به تنهایی به خواب برود.

همچنین اگر شما هم یک کودک فعال و سرزنده دارید، شاید بخواهید بدانید که در موارد دیگر چطور باید با او برخورد کنید.

با دوستانتان به اشتراک بگذارید