آیا نوشیدن شیرِ برنج برای کودکان بی‌خطر است؟

آیا نوشیدن شیرِ برنج برای کودکان بی‌خطر است؟

محصولات برنج بهتر است جزء اولین انتخاب یا دم‌دستی‌ترین گزینه برای تغذیهٔ کودکان خردسال، به ویژه شیرخواران زیر یک سال نباشد، اما چطور می‌توان به مردم سرزمینی که برنج همواره بخش عمده‌ای از غذای خانواده‌هایش را تشکیل می‌دهد چنین توصیه‌ای کرد؟ اول بگذارید ببینیم شیرِ برنج چیست و بعد جواب این سؤال را که آیا شیر برنج برای بچه‌ها بی‌خطر است یا نه و سپس علل آن را بدانید.

شیر برنج، شیری گیاهی است که از برنج تهیه می‌شود و با غذایی به نام شیربرنج که از پختن و ترکیب برنج با شیر گاو به دست می‌آید فرق دارد. جواب سؤال هم این است که احتمالاً نه، یا حداقل هر روز خوردن شیر برنج بی‌خطر نیست و آن هم به دلیل نگرانی فزاینده در مورد آرسنیک موجود در محصولات غذایی تولیدشده از برنج. 

در نوامبر 2012، گزارشی در مورد آرسنیک موجود در غذاهای تهیه‌شده از برنج منتشر شد. دانشمندان در این تحقیق بر اساس یافته‌هایشان توصیه کردند بچه‌های زیر پنج سال هر روز نوشیدنی برنج نخورند. در بریتانیا، متخصصان پزشکی توصیه می‌کنند که بچه‌های زیر چهار سال و نیم به دلیل نگرانی‌ها درباره‌ٔ آرسنیک، اصلاً شیر برنج ننوشند.

همچنین اگر به فرزند خود شیر برنج می‌دهید، به خاطر داشته باشید که این شیر حاوی تمام مواد مغذی شیر گاو نیست.

شیر برنج برخلاف شیر گاو و شیر سویا، حاوی پروتئین زیادی نیست. بنابراین اگر فرزند شما به طور مرتب یا به جای شیر گاو، شیر برنج می‌نوشد، مطمئن شوید که پروتئین زیادی را از منابع دیگر مانند گوشت، تخم‌مرغ و حبوبات دریافت می‌کند.

برچسب محصول را نگاه کنید تا مطمئن شوید نوشیدنی انتخابی شما با ویتامین A، ویتامین D، کلسیم و ویتامین B12 غنی شده است. همچنین اطمینان حاصل کنید که شیر برنج کامل است، نه کم‌چربی یا بدون چربی، زیرا چربی برای رشد مغزی در کودکان زیر دو سال مهم است. قبل از این‌که کودکتان دو ساله شود، بدون تأیید پزشک، شیر کم‌چرب را در رژیم او جایگزین شیر پرچرب نکنید.

اگر گمان می‌کنید کودک شما ممکن است عدم تحمل لاکتوز یا آلرژی به لبنیات یا سویا داشته باشد، مهم است که در مورد نگرانی‌های خود با پزشک فرزندتان صحبت کنید. برای بچه‌هایی که مبتلا به عدم تحمل لاکتوز تشخیص داده می‌شوند، شیر بدون لاکتوز ممکن است انتخاب خوبی باشد.

 در مورد تفاوت آلرژی به شیر گاو و عدم تحمل لاکتوز در بچه‌ها بدانید.

با دوستانتان به اشتراک بگذارید