کار کردن در خانه پس از زایمان

کار کردن در خانه پس از زایمان

کار کردن و داشتن شغل در خانه یک راه خوب و مناسب برای کسب درآمد و داشتن ساعت‌های کاری‌ای خواهد بود که با وضعیت زندگی شما و خانواده‌تان تناسب داشته باشد. برای انجام این کار، شما نیاز به مدیریت و برنامه‌ریزی از قبل تعیین‌شده دارید. در این مطلب می‌توانید با چگونگی ایجاد یک فضای کار در خانه و هماهنگی کارهای خانه با شغل خود در خانه با وجود یک کودک یا کودکان بیشتر آشنا شوید.

ایجاد فضایی برای کار کردن در خانه

اگر یک فضای کاری ویژۀ خود در خانه داشته باشید و عاری از عواملی باشد که حواس شما را پرت می‌کند، راحت‌تر می‌توانید روی کار خود تمرکز کنید. یک اتاق خواب اضافی، انباری یا گوشه‌ای از خانه می‌تواند دفتر کارتان باشد. حتی می‌توانید فضایی در اتاق نشیمن برای یک میز و چند قفسه ایجاد کنید. وسایل کارتان را جایی نگه دارید که دست کودکان به آنها نرسد. قفسه‌های بلند یا یک کمد قفل‌دار برای این منظور مناسب است. اگر فضای شما کم است، میزی تهیه کنید که کشوهای قفل‌دار دارد. به یاد داشته باشید که کلید آن را دور از دسترس کودکان نگه دارید. هر کاری که می‌توانید انجام دهید تا مطمئن شوید فضای کار کردن شما کاملاً مجهز و راحت است. برخی از وسایل لازم برای کار شما ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • یک صندلی راحت با تکیه‌گاه استاندارد
  • یک میز یا سطحی صاف برای کار کردن
  • نورپردازی خوب یا یک چراغ مطالعه برای کار
  • جعبه یا فایل‌هایی برای کاغذها در صورت استفاده از کاغذ
  • دسترسی آسان به تلفن
  • جعبه‌های پلاستیکی یا پوشه‌هایی برای نگهداری از کارها
  • دسترسی به اینترنت در صورت انجام یا ضرورت کار به صورت آنلاین
  • نوشت‌افزار مناسب در صورت نیاز

تا جایی که می‌توانید فضای کار خود را جدا از بقیۀ فضای خانه در نظر بگیرید. به کودکان بزرگ‌تر توضیح دهید که آنجا دفتر کار شماست. آنها نیز به زودی به این قضیه عادت می‌کنند؛ هرچند ممکن است مجبور باشید این موضوع را بیشتر از یک بار تکرار کنید. هرچه بیشتر بتوانید خانه و محل کارتان را از هم جدا کنید، بهتر قادر خواهید بود مرزهای مشخصی را بین زندگی کاری و زندگی خانوادگی نگه دارید تا کنترل امور زندگی را از دست ندهید.

هماهنگ کردن امور خانه با شغل خود

راه‌هایی برای ساماندهی شغلتان با کارهای خانه و وعده‌های غذایی خودتان و افراد خانه وجود دارد تا بتوانید بیشترین استفاده را از وقت خود ببرید. برای دست یافتن به این هماهنگی می‌توانید روش‌های زیر را امتحان کنید:

انجام امور خانه در زمانی مشخص: کارهای روزمرۀ خانه را در یک زمان مشخص طی هر روز انجام دهید یا هر روز فقط انجام چند کار مشخص را به عهده بگیرید و سپس همۀ آنها را کنار بگذارید و در دفتر خود مشغول شوید.

مرتب کردن سریع و کوتاه خانه: این کار به شما کمک خواهد کرد تا کارها را سبک و بدون خستگی انجام دهید. این کار همچنین کمک می‌کند که حس بیشتری روی کنترل اوضاع داشته باشید.

تقسیم کارها: با همسرتان تدابیری برای تقسیم بهتر کارها ایجاد کنید. با تقسیم کارهای روزانه، کم‌کم به نقطۀ منظمی در زندگی کاری خود می‌رسید؛ درست مثل این که در ساعت‌هایی شما هم بیرون از خانه کار می‌کنید.

زمان‌بندی مشخص برای غذا خوردن: زمان وعده‌های غذایی‌تان را برنامه‌ریزی کنید و به آنها پایبند بمانید. اشکالی ندارد که برخی روزها بیشتر از نیاز روزانۀ بچه‌ها غذا بپزید و باقی‌ماندۀ آن را در فریزر ذخیره کنید. یادتان باشد هر غذایی را نمی‌شود منجمد کرد و مصرف زیاد غذای منجمدشده برای کودکان خوب نیست. این کار را فقط برای یک یا دو بار در ماه انجام دهید و طی یک هفته پس از منجمد کردن غذا، آن را مصرف کنید.

خریدهای تلفنی و آنلاین: انجام خریدهای خانه به صورت تلفنی از میوه‌فروشی یا سوپرمارکت محل سکونتتان یا دیگر خریدهایتان به ‌صورت آنلاین، صرفه‌جویی زیادی در وقت باارزش شما خواهد داشت. فقط قبل از خریدهایتان به صورت آنلاین به فروشنده‌ها توضیح بدهید که مثلاً دو شمارۀ متفاوت از کفشی را که انتخاب کرده‌اید برای شما بفرستند تا در صورت بزرگ یا کوچک بودن، امکان تعویض داشته باشید.

روش‌های مدیریت زمان برای کار در خانه

بسیاری از مادران خیلی زود به این نتیجه می‌رسند که ساعت‌های روزشان برای کار کردن در خانه کافی نیست، اما به جای تصمیم‌گیری عجولانه، بهتر است به دنبال راه‌هایی برای مدیریت وقت خود باشید. بد نیست اگر توصیه‌های زیر را امتحان کنید:

ساعت کاری داشته باشید: تصمیم بگیرید که می‌خواهید در چه ساعت‌هایی از روز کار کنید تا تمام وقتتان را به کار کردن اختصاص ندهید و دچار بی‌نظمی در کار نشوید.

کار در خانه را کم‌‌کم و سبک شروع کنید: کار کردن را به تدریج شروع کنید و اگر کودکانی دارید که به مدرسه می‌روند، می‌توانید زمان‌هایی که آنها خانه نیستند، ساعت‌های کاری خود را بیشتر کنید.

تمرکزتان را هنگام کار حفظ کنید: حفظ تمرکز هنگام کار در خانه می‌تواند دشوار باشد. تماشای تلویزیون، جست‌وجو در اینترنت یا تماس تلفنی با دوستان را برای ساعت‌های پس از اتمام کارتان در خانه اختصاص دهید.

زمانی برای استراحت داشته باشید: وسوسه نشوید که هر دقیقه از وقت آزادی که برای شما باقی می‌ماند را به کارهای خانه اختصاص دهید. اطمینان پیدا کنید که در برنامۀ کاری روزانۀ خود، زمانی را برای استراحت دارید که باید به آن پایبند بمانید، زیرا ضروری است که زمانی را حتماً برای استراحت داشته باشید.

به مراقبت از کودکتان اولویت بدهید: اگر در حال برنامه‌ریزی برای شروع به کار و مراقبت از یک نوزاد هستید، از تنظیم یک جدول زمانی فشرده برای کار کردن خودداری کنید. احتمالاً بهتر است از همان ابتدا بپذیرید که کار شما متناسب با جدول زمانی کودکتان خواهد بود و نه جدول زمانی خودتان؛ در غیر این صورت کار کردن در خانه را به کار در بیرون از خانه ترجیح نمی‌دادید.

نیاز به پرستار کودک در صورت کار در خانه

والدینی که در خانه کار می‌کنند نیز با بسیاری از مشکلات والدینی که خارج از خانه کار می‌کنند مواجه هستند. گاهی کارتان آن‌قدر برای شما بااهمیت است که درمی‌یابید هزینه کردن برای داشتن پرستار کودک، به شما این آزادی را می‌دهد که روی کارتان بیشتر تمرکز کنید، زیرا در این صورت می‌دانید به خوبی از کودک شما مراقبت می‌شود. گزینه‌های مختلفی برای مراقبت از کودک وجود دارد، بنابراین گزینه‌های موجود را بدون عجله و با جست‌وجوی زیاد بررسی کنید. برخی از مشاغل خانگی بدون نیاز به پرستار کودک نیز انجام می‌شود، به ‌ویژه اگر کار شما شامل پشت میزنشینی هر روزه نیست. ممکن است فقط لازم باشد اسباب‌بازی‌های مورد علاقۀ کودک خود را به دستش بدهید یا یک کارتون برای او پخش کنید تا درحالی‌که با تلفن صحبت می‌کنید یا در حال فرستادن یک ایمیل هستید، فرزندتان را مشغول نگه دارید.

دریافت پشتیبانی و حمایت برای کار در خانه

کارتان هر جا که باشد، در خانه یا در خارج از خانه، مادر شاغل بودن بیش از هر چیزی نیازمند حفظ تعادل است. اگرچه در صورت انجام کار در خانه، می‌توانید با انعطاف‌پذیری بیشتری کار کنید، اما باز هم اوقاتی وجود خواهد داشت که نیاز به کمک دارید. اگر لازم می‌دانید، برنامۀ خود برای کار در خانه و ساعت‌های کاری خود را به اطرافیانتان اطلاع دهید. ممکن است بخواهید بر این واقعیت تأکید کنید که اگرچه شما تمام روز در خانه هستید، اما این هم مثل هر شغل دیگری دارای ساعت‌های کاری مشخص است. وقتی نیاز به کمک دارید، از درخواست کمک نترسید. برای مثال در تعطیلات آخر هفته از همسر خود بخواهید مراقبت از کودکان را به عهده بگیرد یا اگر بستگانی دارید که می‌توانند به شما کمک کنند، از آنها کمک بخواهید.

کار کردن به صورت انفرادی می‌تواند باعث شود احساس تنهایی کنید. اگر احساس می‌کنید همیشه در خانه هستید یا تمام ماه‌های گذشته را در شلوارهای پیژامه و بلوزهای گشاد گذرانده‌اید، وقت آن رسیده است که برنامۀ معمول خود را به هم بزنید و برای مدتی از خانه خارج شوید. سعی کنید از ساعت‌های کاری خود، زمانی را به طور منظم در خارج از خانه بگذارنید. به عنوان مثال می‌توانید هفته‌ای یک بار به منظور تغییر فضا، لپ‌تاپ یا برخی از وسایل کار خود را در صورت امکان به یک کافه یا جایی که به آن علاقه دارید ببرید و آنجا کار کنید. اگر مادران دیگری را می‌شناسید که آنها نیز در خانه کار می‌کنند، ممکن است قادر به ایجاد یک شبکه برای حمایت عملی و روحی از یکدیگر باشید.

با دوستانتان به اشتراک بگذارید

مقاله مرتبط