آیا خوردن غذاهای چرب در طول بارداری برای جنین مضر است یا مفید؟

آیا خوردن غذاهای چرب در طول بارداری برای جنین مضر است یا مفید؟

به این سؤال نمی‌توان یک جواب کلی داد و سرسری از آن گذشت. پاسخ به این سؤال نیاز به کمی بررسی و ارزیابی دارد، پس اجازه بدهید تا این موضوع را برایتان باز کنیم.

مصرف چربی در دوران بارداری موضوع جالبی است، زیرا همواره با سه نگرانی عمدهٔ مادران که شامل افزایش وزن، رشد مغز جنین وسوزش معده است ارتباط دارد. اگر مادری بخواهد در دوران بارداری‌اش افزایش وزنی طبیعی داشته باشد که بین ۱۱ تا ۱۵ کیلوگرم است، در آن صورت تأمین ۳۰ درصد از کالری‌های مورد نیازش از چربی‌های گیاهی مطلوب و مناسب است.

مغز ما عمدتاً از چربی ساخته شده است. بنابراین، در طول بارداری برای فرایند شکل‌گیری مغز چنین به چربی نیاز است. پژوهش‌ها نشان می‌دهند که بیشترین رشد و تکامل مغز انسان در درازمدت و کوتاه‌مدت بر پایهٔ چربی‌های گیاهی مثل آووکادو، زیتون، تخمهٔ آفتاب‌گردان و تمام انواع آجیل‌ها و روغن‌های آنها، به علاوهٔ منابع حیوانی مثل روغن ماهی‌های کوچک مثل ساردین، سالمون، کفال و ماهی تن صورتی است، پس بنابراین، چند بار در هفته ماهی بخورید. اما چربی‌های جامد و اشباع‌شده می‌توانند مغز ما را مسدود و کُند کنند، پس گوشت‌های چرب، پنیر پرچرب و بستنی‌های خیلی چرب و خامه‌ای را محدود کنید. به جای آنها ماست منجمد کم‌چرب و شیر بدون چربی بخورید.

همین‌طور غذاهای چرب مثل هر چیز سرخ‌شده در مقدار زیادی روغن یا کره می‌تواند واقعا سوزش معده را شدیدتر کنند. هرچه بارداری پیشتر می‌رود سوزش معده نیز ممکن است بدتر شود، چون هضم چربی و تخلیهٔ آن از معده بیشترین زمان را می‌برد. بنابراین، خوردن وعده‌های غذایی کوچک‌تر، به ویژه در سه ماههٔ سوم بارداری می‌تواند فکر خوبی باشد. همچنین ممکن است خوردن آن چربی‌های خوشمزه مثل آجیل‌ها، کرهٔ ‌بادام‌زمینی، آووکادو، پنیر و غیره در صبح بهتر باشد یا پس از خوردن آنها کمی قدم بزنید تا هضمشان شروع شود اما دراز کشیدن بعد از خوردن غذاهای پرچرب می‌تواند سوزش معدهٔ شما را بدتر کند.

با دوستانتان به اشتراک بگذارید