چه بیماری‌های مزمنی می‌توانند روی باروری تأثیر بگذارند و چرا؟

چه بیماری‌های مزمنی می‌توانند روی باروری تأثیر بگذارند و چرا؟

بیماری‌های مزمن برای بدن فشارآور هستند و برخی عارضه‌ها، به ویژه اگر باعث کاهش وزن می‌شوند می‌توانند در تخمک‌گذاری مداخله کنند. اختلالات غدهٔ تیروئید مثل بیماری گریوز یا تیروئیدیت هاشیموتو می‌توانند تخمک‌گذاری را قطع کنند و بیماری‌های مزمن کبد و کلیه می‌توانند باروری را تضعیف کنند، زیرا در عملکرد غدهٔ هیپوفیز اختلال ایجاد می‌کنند.

داروهایی که برای درمان بیماری‌ها استفاده می‌شوند نیز می‌توانند مشکلات باروری ایجاد کنند. بنابراین، اگر هر نوع دارویی مصرف می‌کنید قبل از بارداری به یک متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید تا مطمئن شوید که خوردن این داروها در بارداری بی‌خطر است. داروهای استروئیدی که گاهی برای درمان آسم و لوپوس استفاده می‌شوند معمولاً در دوران بارداری یا دورهٔ تلاش برای بارداری بی‌خطر هستند. اما اگر پرفشاری خون دارید، احتمالاً باید به جای داروهایی که معمولاً برای درمان آن استفاده می‌شود مثل مهارکننده‌های ACE، از داروهایی استفاده کنید که از نظر دزشکان برای یک جنین در حال رشد بی‌خطر هستند.

اگر شما به تازگی مبتلا به سرطان تشخیص داده شده‌اید، قبل از شروع درمان به یک متخصص باروری مراجعه کنید تا آنچه می‌توانید را برای افزایش شانس بارداری‌های آتی انجام دهید. اگر تحت درمان شیمی‌درمانی یا پرتودرمانی هستید ممکن است بتوانید داروهای هورمونی مصرف کنید که تخمک‌گذاری شما در طول درمان سرطان را قطع کنند. این کار شانس شما برای بارداری پس از دورهٔ درمان را افزایش می‌دهد یا شاید این امکان را داشته باشید که برای شیمی‌درمانی داروهایی بخورید که تأثیر کمتری روی سیستم تولیدمثل شما بگذارند. برخی زنان می‌توانند قبل از شروع درمان، تخمک‌های خود را که توسط اسپرم همسرشان بارور شده است فریز کنند.

با دوستانتان به اشتراک بگذارید